601.911 (20W) Tutorial for the lecture Entrepreneurship & Innovation (ABWL III)

Wintersemester 2020/21

Registration deadline has expired.

First course session
02.10.2020 09:00 - 10:00 HS B On Campus
... no further dates known

Overview

Due to the COVID-19 pandemic, it may be necessary to make changes to courses and examinations at short notice (e.g. cancellation of attendance-based courses and switching to online examinations).

For further information regarding teaching on campus, please visit: https://www.aau.at/en/corona.
Tutor/Tutors
Course title german Tutorium zur VO Entrepreneurship & Innovation (ABWL III)
Type Tutorium
Course model Online course
Hours per Week 2.0
ECTS credits 0.0
Registrations 192
Organisational unit
Language of instruction German
Course begins on 02.10.2020
Remarks (english)

Due to the Covid-19 pandemic, teaching will be conducted online from 3.11.2020 until further notice. The dates listed below are valid. Further information will follow as soon as possible.

Time and place

Please note that the currently displayed dates may be subject to change due to COVID-19 measures.
List of events is loading...

Course Information

Teaching methodology including the use of eLearning tools

Den Link zu der jeweiligen Big Blue Button Session finden Sie im Moodle Kurs der VO Entrepreneurship und Innovation (ABWL III).

Course content

Liebe Studierende,

willkommen im Tutorium für die VO "Entrepreneurship und Innovation" (ABWL III). 

Sie haben in diesem Tutorium zum einen die Möglichkeit Fragen zu den Inhalten der VO, zu den Prüfungen oder generell zur VO zu stellen (gerne auch per Mail an lilian.schneider@aau.at). Zum anderen werden wir im Tutorium verschiedene Fragen zur Inhaltswiederholung und Prüfungsvorbereitung durchgehen. Da das Tutorium sehr interaktiv gestaltet ist und unter anderem darauf abzielt, dass Sie ihr Wissen überprüfen können, wäre es sinnvoll, wenn sie sich den Stoff vor dem Tutorium schon einmal angeschaut haben. 

Das Tutorium findet jeweils eine Woche vor jedem Prüfungstermin statt.

Examination information

Im Fall von online durchgeführten Prüfungen sind die Standards zu beachten, die die technischen Geräte der Studierenden erfüllen müssen, um an diesen Prüfungen teilnehmen zu können.

Grading scheme

Grade / Grade grading scheme

Position in the curriculum

  • Bachelor's degree programme Business Administration (SKZ: 518, Version: 18W.1)
    • Subject: Allgemeine Betriebswirtschaftslehre (Compulsory subject)
      • 1.3 ABWL III: Entrepreneurship und Innovation ( 0.0h VO, VI / 4.0 ECTS)
        • 601.911 Tutorial for the lecture Entrepreneurship & Innovation (ABWL III) (2.0h TU / 0.0 ECTS)
          Absolvierung im 1., 2., 3. Semester empfohlen
  • Bachelor's degree programme Applied Business Administration (SKZ: 518, Version: 14W.3)
    • Subject: Grundlagen der Unternehmensführung (Compulsory subject)
      • §9(1) Entrepreneurship ( 2.0h VO / 4.0 ECTS)
        • 601.911 Tutorial for the lecture Entrepreneurship & Innovation (ABWL III) (2.0h TU / 0.0 ECTS)
  • Bachelor's degree programme Information Management (SKZ: 522, Version: 17W.1)
    • Subject: Grundlagen der BWL (Compulsory subject)
      • Tutorien zu Grundlagen der BWL ( 2.0h TU / 0.0 ECTS)
        • 601.911 Tutorial for the lecture Entrepreneurship & Innovation (ABWL III) (2.0h TU / 0.0 ECTS)
  • Bachelor's degree programme Management Information Systems (SKZ: 522, Version: 20W.2)
    • Subject: Grundlagen der Betriebswirtschaftslehre (Compulsory subject)
      • Tutorien zu Grundlagen der Betriebswirtschaftslehre ( 1.0h TU / 0.0 ECTS)
        • 601.911 Tutorial for the lecture Entrepreneurship & Innovation (ABWL III) (2.0h TU / 0.0 ECTS)
  • Bachelor's degree programme Information Management (SKZ: 522, Version: 12W.1)
    • Subject: Grundlagen der BWL (Compulsory subject)
      • 1.9 Entrepreneurship ( 2.0h VO / 4.0 ECTS)
        • 601.911 Tutorial for the lecture Entrepreneurship & Innovation (ABWL III) (2.0h TU / 0.0 ECTS)
  • Master's degree programme Information Management (SKZ: 922, Version: 13W.2)
    • Subject: Ergänzungsfach I: Grundlagen ABWL (Compulsory elective)
      • 6.3.3 Entrepreneurship ( 2.0h VO / 4.0 ECTS)
        • 601.911 Tutorial for the lecture Entrepreneurship & Innovation (ABWL III) (2.0h TU / 0.0 ECTS)
  • Bachelor's degree programme Business and Law (SKZ: 519, Version: 12W.3)
    • Subject: Grundlagen der Unternehmensführung (Compulsory subject)
      • Entrepreneurship ( 2.0h VO / 4.0 ECTS)
        • 601.911 Tutorial for the lecture Entrepreneurship & Innovation (ABWL III) (2.0h TU / 0.0 ECTS)
  • Bachelor's degree programme Business and Law (SKZ: 519, Version: 18W.1)
    • Subject: Allgemeine Betriebswirtschaftslehre (Compulsory subject)
      • 1.3. ABWL 3: Entrepreneurship und Innovation ( 0.0h VO, VI / 4.0 ECTS)
        • 601.911 Tutorial for the lecture Entrepreneurship & Innovation (ABWL III) (2.0h TU / 0.0 ECTS)
          Absolvierung im 1., 2., 3. Semester empfohlen
  • Non degree programme BUILD! (SKZ: 000, Version: 02W)
    • Subject: Build! (Compulsory subject)
      • Gründungsorientierte Einführung in die BWL I ( 2.0h VC / 2.0 ECTS)
        • 601.911 Tutorial for the lecture Entrepreneurship & Innovation (ABWL III) (2.0h TU / 0.0 ECTS)
  • Erweiterungscurriculum Selbständigkeit & Unternehmensgründung (Version: 16W.1)
    • Subject: Basismodul (Compulsory subject)
      • Entrepreneurshiporientierte Einführung in die BWL ( 2.0h VC / 2.0 ECTS)
        • 601.911 Tutorial for the lecture Entrepreneurship & Innovation (ABWL III) (2.0h TU / 0.0 ECTS)

Equivalent courses for counting the examination attempts

Wintersemester 2019/20
  • 601.911 TU Tutorium zur VO Entrepreneurship & Innovation (ABWL III) (2.0h / 0.0ECTS)